Toppmeny

Mobilt lärande

C 105: Mobilt lärande

Kursbeskrivning

Har du tänkt på att många barn och ungdomar ofta går omkring med en avancerad dator i fickan? Mobiltelefonen är ett kraftfullt verktyg som de flesta elever är vana vid att använda som en självklar del i sin vardag. Många anser det vara självklart att alla elever ska stänga av mobilen när det är dags för undervisning. Men är det verkligen en bra idé? Med sin mobil kan eleverna ta del av information, kommunicera och skapa material som de kan dela med sig av till varann och till hela världen.

Flera kommuner har köpt in surfplattor till förskolor och skolor. Just inom förskolans värld har man snabbt tagit till sig surfplattan som verktyg. Kanske beror det på att den tryckkänsliga skärmen och de tydliga ikonerna passar extra bra för yngre barn som ännu inte lärt sig att läsa och skriva. Men surfplattan passar lika bra för ungdomar och vuxna.

För både smarta telefoner och surfplattor kan det vara svårt att hitta appar som fungerar att använda i klassrummet. Det finns så oerhört många appar av varierande kvalitet och nya dyker ständigt upp, det kan kännas lite som att försöka att hitta en nål i en höstack.

Är du nyfiken på att arbeta med handhållna it-verktyg i undervisningen? Då är den här kursen något för dig. Kursen fokuserar på att hjälpa dig att komma igång med mobilt lärande, hur du hittar användbara appar, hur de fungerar och hur de kan användas.

Kursinnehåll

  • Hur du kan komma igång med mobilt lärande
  • Hur du hittar bra och lämpliga appar i det massiva utbudet
  • Exempel på några vanliga appar, hur de fungerar och vad de kan användas till
  • Vilka appar och gratisverktyg stödjer olika arbetssätt
  • Hur mobilt lärande kan integreras för att stödja arbetet med läroplanen i ditt ämne
  • Vilka appar och mobila verktyg passar för olika målgrupper och ämnen
  • På vilket sätt kan mobilt lärande bidra till ett ökat engagemang hos dina elever eller studenter
  • Länkar och tips på litteratur för dig som vill veta mer

 

Kursen har ännu inte öppnat, men du kan göra en intresseanmälan.
Intresseanmälan Logga in