Toppmeny

education-908512_640

F 103: IT och elever med ADHD

Kursbeskrivning

Att vara vild och bråkig, inte sitta still och lyssna. Är det din bild av en elev med koncentrationssvårigheter som ADHD?

Alla elever med ADHD är olika. De personliga egenskaperna gör att man kan ha svårigheter inom helt olika områden. Förståelse är en av nycklarna till framgång för läraren, liksom att lyfta fram det positiva, sådant som intresserar eleven och att uppmuntra. Smarta telefoner och appar stärker inlärning och minne och förmågan till planering och organisation. Att lyssna på ljud i hörlurar kan öka koncentrationsförmågan.

I den här kursen fokuserar vi på hur du kan underlätta lärandet för personer med koncentrationssvårigheter och vilka IT-stöd som kan hjälpa dem. Målet är att öka din förståelse för lärandesituationen för dessa elever och inspirera dig att med enkla medel förändra din egen undervisning så att den passar bättre för alla.

Kursinnehåll

  • Vad det innebär att leva med koncentrationssvårigheter som ADHD.
  • Hur personer som har koncentrationssvårigheter upplever sin egen situation.
  • Exempel på lärresurser som kan skapa större förståelse för funktionsnedsättningen.
  • Vilka utmaningar någon med koncentrationssvårigheter kan möta i klassrummet.
  • Exempel på hur du kan utforma undervisningen för att underlätta lärandesituationen för dessa elever.
  • Tips på digitala verktyg, appar och annat som stöd för elever och studenter med koncentrationssvårigheter.
  • Länkar och tips på hur du går vidare.

Kursinnehållet finns på öppna sidor för alla att ta del av. Vill du göra uppgifterna i kursen och kunna få feedback på dem samt ett kursbevis behöver du registrera dig och bli medlem i DigiKoll eller kontakta oss genom att mejla till info@digikoll.se så hjälper vi dig.

Öppna kursinnehållet Registrera dig Logga in